torsdag 27 januari 2011

Matematik


Idag har vi haft matte! Först började vi att titta på en kortfilm om talet 3, under tiden diskuterade vi tillsammans om talet. Efter filmen arbetade vi med smartboard. Smartboard är en interaktiv (digital) whiteboard som man kopplar till datorn. I den kan man ha riktigt roligt tillsammans. Det märks att eleverna tycker det är kul & lärorikt. Efter att vi var klara med detta så ville eleverna jobba i sina matteböcker en stund. Lägger in några bilder på våra eminenta elever. Ni kan också se en video på vad en smartboard är för något.
mvh Fröken

tisdag 25 januari 2011

Skapa Värmlands landskap

Hej!
Vi är en grupp på tre elever som startat kursen Värmland och ska dela med oss av vad vi gör och hur vi kommer att skapa vårt vackra landskap!Idag har vi tittat på film om Värmland och Selma Lagerlöf. Vi har också tränat oss på att skapa med papir maché för att sedan göra hela Värmland lanskap med denna skaparkonst. Så här blev vårt träningspass.








Vi skapade ur fantasin bara och då blev de ett berg, en bläckfisk, en räka, en sol och en ros!



Här har Margaretha ritat upp landskapet Värmland på en stor pappskiva som vi sedan ska fylla med papir maché för att markera berg, skog och vatten mm.Vi ses nästa vecka!!!

onsdag 19 januari 2011

Skaparverkstan i Kommunikation

Hej alla därute! Idag har jag (Mia) börjat som lärare här på särvux i kursen Kommunikation. I vanliga fall har jag engelska för vuxna på den grundläggande vuxenutbildningen, men jag har alltid tyckt att det har sett så roligt ut att arbeta på den särskilda utbildningen för vuxna. Nu fick jag chansen och min första dag har varit otroligt utvecklande och rolig. Vi började dagen med att se en film om husdjur, sedan fick alla berätta vilket husdjur som var favoriten. Hundar blev favoriterna men också hästar. Nu är ju inte hästar ett husdjur men det spelar ju ingen roll om man tycker om hästar. Efter filmen plockade vi fram modellera i alla sortens färger och började att skapa. Det blev både hundar & katter men också ormar och några snögubbar. Sedan fick var och en berätta om sin egna skapelse. Vi hade det mycket roligt tillsammans. Här kommer det några bilder på våra fina figurer.
Hej så länge Mia