onsdag 20 april 2011

Vårtecken


Idag har vi på kommunikation varit ute och tittat på vårtecken. Vi tittade på vitsippor, björkar och såklart favoriten hästen. Vi önskar er alla en glad påsk!



tisdag 19 april 2011

Skapa Värmlands landskap 2011-04-19

Idag har vi tagit vara på det vackra vädret och fotograferat platser i Säffle. Tanken är att vi ska göra ett collage kring platser i Säffle förr och nu! Vi utgick från gamla foton från 1920-talet bl a och letade upp de platser som finns med i boken "Säffle under ett sekel".

Ett trevligt uppdrag som kommer att visa hur Säffle på vissa platser har förändrats, intressant tycker vi eftersom vi just nu arbetar med historik!

Vi konstaterade att det finns otroligt många vackra platser i vår stad - lätt att glömma bort! Dagen avslutade vi en välförtjänt fika ute på Duse - för visst hade vi tagit med oss fikat ut!!!!
Nu är det påskuppehåll nästa vecka och tisdagen den 3:e maj är särvux stängt p g a fortbildning - men vi ses igen den 10:e maj då vi ska fortsätta med vårt bildcollage!

Glad påsk!!!




onsdag 6 april 2011

Kommunikation

Idag har vi varit riktigt kreativa. Vi har gjort gipsfigurer. De föreställer änglar, larver, snäckor, sniglar och svampar. Nästa gång blir det att sätta färg på våra konstverk. Alla var nöjda & glada.

mvh fröken





tisdag 5 april 2011

Skapa Värmlands landskap 2011-04-05

Idag har vi tittat och planerat kring Värmlands historia. Vi har bestämt att vi ska göra ett stort collage (som vi ska del med oss av i korridoren) kring Säffle historia - till att börja med. Hela Värmlands historia...nej vi vill välja ut platser och detta har vi gjort idag. Marianne ska skriva om Karlstads historia, Anton om Ekshärad och Margaretha om Arvika!
Marianne har skrivit en inbjudan till Mellerud. Vi ska tillsammans besöka Konstgården i Häljebol för att sedan avsluta ute på Duse, med lunch på Fyren och gemensamma aktiviteter, förslagsvis den 24 maj eller den 31 maj!
Anton och Margaretha har placerat ut platser på kartan och limmat fast!

Vi ses nästa vecka!