tisdag 19 juni 2012

Avslutning för sommaren



Vi hade fredagen den 15:e juni en trevlig avslutning för vårterminen! Gemensamt tittade vi tillbaka på terminens händelser med hjälp av den här bloggen på smartboarden, berättade för varandra vad de lärt sig och upplevt i de olika kurserna! Vi fick besök av rektor Owe som tillsammans med oss njöt av en god tårta från Café Sundsbacken.
Som ni vet tar vi tacksamt emot alla ansökningar t o m den 21 juni. Bli inte besviken om du inte är antagen till hösten - då står du (om du vill) kvar i kö och får starta till vårterminen 2013.




önskar Er alla en riktigt skön sommar och hoppas vi ses till hösten!


Ingegerd

måndag 4 juni 2012

Studiebesök på IKEA i kursen Arbetslivskunskap 2012-06-01

Vi fick frågan från Melleruds särvux om vi skulle vilja följa med till IKEA på studiebesök. Naturligtvis tackade vi JAAA! Även Mellerud har kursen Arbetslivskunskap och hade ett inbokat studiebesök på IKEA och platser fanns det för oss också. Vi hade även med Henrik och Robin från Herrgårdsgymnasiet!

Vi fick gå in samma väg som personalen. Där fick vi skriva in vårt namn, vart vi kom ifrån och vem vi skulle träffa i en dator - sedan kom det ut en klisterlapp med den informationen som vi fick sätta på bröstet. Av säkerhetsskäl vill IKEA veta vilka besökare som finns i huset.

Petra kom och tog hand om oss och skulle visa oss runt vilka arbetsuppgifter man har på IKEA! Hon var sååå bra på att förklara så alla kan förstå!!

Så här ser personalens fika och lunchrum ut! Hit kommer personalen för att äta och ta paus i sitt arbete.

I ett litet rum visade Petra bilder och berättade om IKEA. Hur IKEA kom till världen och vem som äger hela detta stora företag! Hon berättade om arbetskläder, arbetstider, semester och hur man gör när man blir sjuk. Vilken utbildning man ska ha för att få arbeta på IKEA. Jätte mycket information som var lätt att förstå!



Det här är något som IKEA har som mål i sin verksamhet - att skapa en bättre vardag för många människor!


Vi fick en rundvisning i butiken där Petra berättar vilka arbetsuppgifter personalen har på de olika platserna i butiken.


Det mest sålda köket på IKEA i Karlstad!!Snyggt!!!!

Vi avslutade dagen med lunch och shopping! Alla var sååå nöjda med studiebesöket och vi ger Petra ett toppbetyg för hennes sätt att berätta för oss - TACK! Hoppas vi får komma tillbaka med nya kursdeltagare under nästa läsår!

Sista gången i kursen Arbetslivskunskap är det nästa vecka!
Vi ses!

 
 

Mellerudsbesök 2012-05-30

Vilken dag vi hade tillsammans med Melleruds särvux! Vi försöker träffas tillsammans elever och lärare en gång per termin! På våren är det Säffle som ordnar och ansvarar för dagen - på hösten är det Mellerud som ansvarar och ordnar vår dag tillsammans! Caféeleverna ansvarade för fikat som vi började dagen med!



Tipspromenad - där frågorna handlade om oss alla på särvux i Säffle - ett sätt att lära känna varandra och berätta en sak om mig själv som jag vill att andra ska veta!


Marie gick igenom de rätta svaren och alla tyckte det var svårt, men roligt att få veta något speciellt om alla som går kurs här på Säffle lärcenter!


Emma visade sitt arbete om "risker i trafiken" som hon gjort i kursen Trafikkunskap. En Power Point presentation. Mycket intressant och många frågor fick hon!

Vi avslutade dagen med en gemensam lunch på Bella Rosa. Promenad dit och promenad tillbaka gjorde att det blev mycket motion! ÅTERIGEN FICK VI EN FANTASTISK DAG MED MELLERUD! TACK FÖR ATT NI VILL BESÖKA OSS OCH TACK TILL ELEVERNA PÅ SÄRVUX I SÄFFLE SOM GJORT EN JÄTTEBRA PLANERING OCH GENOMFÖRT DAGEN PÅ ETT KANONBRA SÄTT!



Caféverksamhet 2012-05-29

Cafégruppen arbetar för fullt med servettvikningar och dukning. Servering och hur man ska servera är något som vi inte kommer hinna med i kursen utan det kursmålet får ta nästa omgång.

Men dukningen som Café-gruppen gjorde blev så här:
Dukad med Kronan - servettvikning


Dukad med Seglet - servettvikning

Dukat med Solfjäderns - servettvikning



Inför Mellerudsbesöket såg dukningen ut så här:



Otroligt duktiga och flitiga Caféverksamhetselever!!!!

Nu är kursen slut för denna terminen och som slutprov serverade Caféeleverna och tag hand om fikat som vi hade gemensamt när alla kom från Mellerud!

vi ses!