onsdag 22 februari 2012

Arbetslivskunskap

Nu är det många studiebesök efter varandra...idag har vi besökt Bocri tillsammans med elever från Sfi! Bocri som gör svets och plåtarbete på sin fabrik. Just nu är det mycket delar till Volvo bussar som man gör på Bocri. Christer Lundqvist visade oss runt och berättade på ett jättebra sätt!!!

Här gör de plåtdelar till Volvo bussar






Här svetsar in stålrör i ett räcke som ska bli en handikappsramp.



Här böjer han plåtbitar.





De här plåtslisterna böjer han så de ska pass runt bussens hjulhus!


Dessa stålställningar är till bussens inredning - de är målade och klara för leverans. Stålställningen i bussen är den man håller sig när man har ståplats eller behöver trycka på stanna-knappen som man fäster på denna stålställning - kanske ni känner igen just den gula på bilden?

På denna bilden kan vi se hur killarna packar ihop det som tillverkats - nu ska det fraktas till nästa ställe, Christer sa att det kallas för "embalering" när det noggrant packas ihop, grejerna får inte skadas eller gå sönder under frakten.

Nu har vi sett Bocri! Själva namnet Bocri kommer från de två personer som startade företaget, de hette Bosse och Christer. Då tog de två första i Bosse som är BO och tre första i Crister som är CRI - därav namnet BOCRI...

Ett intressant och bra studiebesök!

Tack Christer Lundqvist och Bocri!

Nästa vecka ska vi till Friskvården och möta friskvårdskonsulenten Barbro Karlsson - vi ses då!!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar